XVII HSF

Pred nama je čudesan događaj, kulturološko čudo koje je rezultat predanog cjelogodišnjeg rada i svjedočanstvo ugleda koji HSF uživa u svijetu. Uz vanserijsku listu specijalnih gostiju u Herceg Novom će se okupiti preko 140 poslenika devete umjetnosti iz četrnaest zemalja. Očekuju nas svjetske premijere, veliki broj izdavača, više sati crtanja, više radionica, kao i nastavak naše posvećenosti radu na televiziji i filmu kroz treći master klas storyboarding-a ovog puta pod dirigentskom palicom fantastičnog Francuza, Freda Remuzata. Uz muzički program čije su glavne zvijezde Zoster, Deca loših muzičara, Virvel, Ritam Sex-i-ja, Boka All Stars i Lutke na koncu, te plejada najboljih hercegnovskih izvođača, HSF će i ovog septembra biti svjetski centar stripa, kulture i umjetnosti.  

 

XVI HSF

Zadatak je jasan. Ovo izdanje mora biti veće i spektakularnije nego ono prethodno koje važi za najbolje svih vremena. Uz dvanaest stelarnih specijalnih gostiju među kojima se nalaze žive legende strip stvaralaštva, u tome će nam pomoći i muzički bendovi Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Kanda Kodža i Nebojša, Počeni škafi, Empathy Soul Project i Gift! Uz strip i muziku, HSF nastavlja i svoju filmsku priču, pa će novi Master klas crtanja knjiga snimanja držati fantastični Majk Kolins.

Sedmi po redu Hercegnovski strip vikend predstavlja iskorak HSF-a u svijet filma, ali i širenje programa na Glavni grad. O razvoju kreativnih industrija, Crnoj Gori kao destinaciji za snimanjefilmova i ulozi strip crtača u kinematografiji govoriće nam Brajan Kirk, jedan od najvećih filmskih režisera današnjice, dok će u Herceg Novom biti održan Master klas crtanja knjiga snimanja koji će voditi Vilijam Simpson i Borivoje Grbić.

XV HSF

Petnaesti Hercegnovski strip festival biće najveće izdanje do sada sa dvanaest izutetnih specijalnih gostiju, preko šezdeset učesnika ukupno i programima koji će se održavati na svim dobro poznatim lokacijama u Herceg Novom, ali i po prvi put u opštini Tivat čime devetu umjetnost donosimo i ostalim gradovima Boke Kotorske. Elitan muzički program pratiće sve likovne programe u skladu sa epitetomkulturološkog čudakoje su pojedini specijalni gosti nadjenuli HSF-u.  

 

XIV HSF

XIV Hercegnovski strip festival održaće se od 4. do 9. septembra po ustaljenom formatu i na dobro poznatim lokacijama. Biće to jedini strip festival u Evropi i jedini kulturni događaj u Herceg Novom koji se uprkos pandemiji održava u neizmijenjenom obliku. Sve lokacije i svi programi biće prilagođeni aktuelnim mjerama za sprječavanje širenja epidemije.

XIII HSF

XIII Hercegnovski strip festival održaće se od 6. do 11. septembra na više lokacija u Herceg Novom. Kao i uvijek Hercegnovski strip festival spremio je izuzetno bogat program ispunjen izložbama, radionicama, predavanjima, crtanjem za fanove, žurkama i berzom stripova. 

XII HSF

Dvaneseto izdanje Hercegnovskog strip festivala je na programu od 7. do 12. septembra. Lista specijalnih gostiju nikad duža, predvođena novoproglašenim ambasadorom HSF-a, William Simpson-om.

Manifestacija XI Hercegnovski strip festival održaće se od 1. do 6. septembra na više lokacija u Herceg Novom. Kao i uvijek Hercegnovski strip festival spremio je izuzetno bogat program ispunjen izložbama, radionicama, predavanjima, crtanjem za fanove, žurkama i berzom stripova. Više od 20 strip umjetnika će i ove godine biti gosti HSF-a, a prvi umjetnici koje sa ponosom najavljujemo su: R. M Guera, Roger Ibanjez, Toni Fejzula, Goran Sudžuka i Valerio Held, ali i mnogi drugi čija imena očekujte uskoro!